Възстановяване на пароли в Windows

Възстановяване на Windows пароли

На всеки може да се случи да забрави паролата за логване в Windows, поради най-различни причини - продължително "откъсване" от компютъра, помнене на много други пароли и т.н. За щастие, има програми за възстановяване на изгубени потребителски или администраторски пароли, които решават проблема.

Често тези програми биват наричани password cracking инструменти, защото се използват и от хакерите. От легална гледна точка, кракването на собствената парола е законна и често необходима практика.

Много от инструментите за възстановяване на пароли струват стотици долари. Достъпни са обаче и няколко безплатни инструмента, които ще ви свършат работа.

Ophcrack
Кракърът за пароли
Ophcrack е един от най-добрите безплатни инструменти. Той е бърз и достатъчно лесен за използване, като изисква само базови познания на операционната система Windows.

С Ophcrack не се нуждаете от достъп до Windows, за да възстановите изгубената си парола. Просто посетете сайта, свалете си ISO изображението, запишете го на диск и вкарайте диска в CD устройството на компютъра си. Стартира програмата Ophcrack, която локализира потребителските Windows акаунти и започва процес на възстановяване на паролите – всичко това е автоматично.

Според някои тестове на PC-та, програмата възстановява 7-цифрена парола на администраторски акаунт за около 2 минути.

Cain & Abel
Това е безплатен, бърз и ефективен инструмент за възстановяване на Windows пароли. За разлика от Ophcrack, тази програма представлява по-традиционно софтуерно приложение и изисква достъп до Windows под специфичен потребителски акаунт. Поради това,
Cain & Abel е често пъти ценен ресурс за възстановяване на пароли за акаунти, различни от този, който използвате, вкл. администраторски акаунт.

Cain & Abel трябва да се използва само от по-опитни потребители, защото е с по-сложен сетъп и има по-напреднали характеристики, в сравнение с Ophcrack. Тестове показват, че тази програма възстановява 7-цифрена парола на администраторски акаунт за около 8 минути.

LCP
Програмата
LCP e безплатен и много ефективен инструмент за възстановяване на пароли в Windows. Както при Cain & Abel, трябва да свалите програмата от уеб сайта на LCPSoft и да я инсталирате под Windows.

LCP може да затрудни потребителите, за които използването на инструменти за възстановяване на пароли е нещо ново, така че някакъв предишен опит би ви бил полезен, за да избегнете създаването на още по-сериозни проблеми във вашия компютър. Според тестове, 7-цифрена администраторска парола се възстановява за малко под 10 минути.

John The Ripper
Това е много популярен инструмент за изгубени пароли. Но докато самото приложение за възстановяване на пароли е безплатно, то списъците с думи, използвани от
John The Ripper, за да открие паролите, се заплащат и се изискват от софтуера, за да заработи. Съществуват безплатни алтернативи на тези списъци, които работят с програмата, но няма данни от тестове с тях. С John The Ripper се оперира в командния ред, което прави този инструмент за кракване на пароли подходящ само за много напреднали потребител.

Изброените дотук инструменти за възстановяване на пароли са много полезни, но има и по-лесен начин да влезете в своя акаунт, ако сте си забравили паролата. За целта създайте "reset" диск за пароли.
Това е специален диск, който можете да сложите в компютъра си по време на процеса на логване, което ще ви позволи да рисетнете своята парола.

 

Трябва да създадете този диск, преди да сте загубили достъпа си до вашия акаунт.





« Car »
Cheap Used cars Sofia Bulgaria good price
« SUV »
Buy cheap SUV Sofia Bulgaria Bomiauto
« VAN »
Cheap used VAN's Sofia Bomiauto
« Truck »
Used trucks Bulgaria cheap price
« Bike »
Used motorsickle low price Sofia

2009-2011 © Боми Ауто ~ Free Website Builder ~ Дизайн: Seo-WebSiteDesigners
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme