Ваксини и ваксинации на кучето

За да се избегнат проблеми със здравето, всички кучета трябва да следват редовен план за ваксинации, определен от ветеринарen лекар. Именно той може да определи редовни ваксинации против кучешка чума, инфекциозен кучешки хепатит, лептоспироза, парвовироза, коронавирус, параинфлуенца и бяс.

Помнете - повечето ваксини трябва да се дават през определен период, а това изисква множество посещения при ветеринар. Затова се консултирайте с лекар специалист и се подгответе за щастливо и здраво приятелство с вашето куче.

Кучешка чума
Високо заразен, често водещ до фатален край вирус, който засяга дихателната, храносмилателната и нервната система на кучето. Обикновено се разпространява по въздушно-капков път и затова ваксинацията е единствената ефективна защита.

Аденовирус
Известен е още като инфекциозен хепатит - вирусно състояние, което засяга черния дроб и клетките по стените на кръвоносните съдове. Причинява висока температура, жажда, загуба на апетит, коремни болки, разрушаване на черния дроб и депресия.

Коронавирус
Това е високозаразна вирусна инфекция на стомашно-чревния тракт. Симптомите включват задушаване, диария, висока температура и дехидратация.

Лептоспироза
Изключително заразна болест, която се разпространява чрез назален секрет, урина или слюнка на заразени животни. Възможно е да засегне и хора. Болестта предизвиква възпаление на бъбреците, треска, задушаване и диария. Може да разруши и черния дроб.

Правовироза
Често срещана и потенциално фатална вирусна инфекция, симптомите на която се проявяват като загуба на апетит, летаргия, диария, треска и задушаване. Ако не се лекува, правовирозата може да убие кученцето много бързо.

Параинфлуенца
Този вирус е един от инфекциозните агенти, който може да причини “кучешка кашлица”. Това състояние е много заразно и засяга дихателната система.

Бяс
Бясът е инфекция на централната нервна система, поразяваща всички бозайници, особено миещи мечки, прилепи, скунксове, лисици, домашни кучета, домашни котки и хора. Тъй като бясът е сериозна заплаха за общественото здраве, повечето страни изискват задължителна ваксинация за кучетата.



Виж повече за ваксините-->

« Car »
Cheap Used cars Sofia Bulgaria good price
« SUV »
Buy cheap SUV Sofia Bulgaria Bomiauto
« VAN »
Cheap used VAN's Sofia Bomiauto
« Truck »
Used trucks Bulgaria cheap price
« Bike »
Used motorsickle low price Sofia

2009-2011 © Боми Ауто ~ Free Website Builder ~ Дизайн: Seo-WebSiteDesigners
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme